Кошик
4029 відгуків
ЗооВетЦентр
+380 (99) 553-74-85

Апоквель 3,6 мг 1 таб до 05/2024 для собак США Apoquel Zoetis ОРИГІНАЛ

  • Готово до відправки
  • Оптом і в роздріб
  • Код: 1051

36 ₴

Показати оптові ціни
+380 (99) 553-74-85
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
Апоквель 3,6 мг 1 таб до 05/2024 для собак США Apoquel Zoetis ОРИГІНАЛ
Апоквель 3,6 мг 1 таб до 05/2024 для собак США Apoquel Zoetis ОРИГІНАЛ
36 ₴
Готово до відправки
+380 (99) 553-74-85
Опис
Характеристики
Інформація для замовлення
05/2024 термін придатності
1 таблетка розфасована в zip-упаковку

Zoetis (Зоетис) Apoquel - Апоквел негормональний препарат для собак при дерматитах різної етіології, що супроводжуються сверблячкою

Американською компанією "Zoetis Inc" створено препарат Апоквел, який заслужено займає лідируючі позиції серед препаратів для усунення свербежу у собак незалежно від його етіології.
Інноваційна формула препарату дозволяє в найкоротші терміни усунути свербіж при дерматитах, алергіях. Зменшення свербежу спостерігається вже через 4 години після першого прийому препарату та протисвербіжну ефект протримається не менше доби!

Апоквел - це негормональний препарат, основним діючим компонентом якого є оклацитиниб, гнітючий функції цитокінів, що викликають свербіж і запалення шкірного покриву.

Апоквел усуває свербіж, який викликаний дерматитами, алергією на навколишнє середовище (пилок, пилові кліщі), харчова алергія (алергія на сою, крупи, молочні продукти), укусами комах (блохи, вушні або коростяні кліщі), алергія на хімічні речовини (шампуні, засоби для прибирання приміщень, дезодоранти, штучні покриття для підлоги)

Переваги препарату Апоквел:

  • інноваційний препарат, який на даному етапі не має аналогів
  • препарат застосовується тільки раз на добу, ефект настає через 4 години після першого застосування
  • при використанні Апоквела немає необхідності відмовлятися від вакцинації або прийому антибіотиків, оскільки Апоквел може поєднуватися з іншими лікарськими препаратами
  • знімає запалення шкіри і заспокоює расчеси, які виникають під час свербежу
  • собака стає спокійніше, оскільки знятий основний фактор, який доставляє тварині дискомфорт
  • препарат не викликає звикання і може використовуватися тривалий час, курсами або довічно в особливо важких випадках (під наглядом ветеринарного лікаря)
  • Дозування препарату підбирається в залежності від ваги тварини. Виробник представив препарат у трьох дозуваннях 3,6 мг, 5,4 мг, 16 мг і у двох фасовках по 20 таблеток або 100 таблеток.


Перед застосуванням препарату рекомендуємо ознайомитися з інструкцією та проконсультуватися з ветеринаром!!!

ІНСТРУКЦІЯ
по застосуванню препарату Апоквел при дерматитах різної етіології, що супроводжуються свербінням, у собак


(організація-розробник; «Zoetis Inc», 100 Campus Drive , Florham Park, New Jersey, 07932 USA)

I. Загальні відомості
Торгове найменування лікарського препарату: Апоквел (Apoquel).
Міжнародна непатентована назва: оклацитиниб.
Лікарська форма: таблетки для перорального застосування.

Апоквел випускають у трьох дозуваннях, що містять в 1 таблетці в якості діючої речовини оклацитиниба малеату (у перерахунку на оклацитиниб) 3,6 мг; 5,4 мг і 16 мг відповідно, а також допоміжні речовини: микрокристаллическую целюлозу, лактози моногідрат, карбоксиметилкрахмал натрію, магнію стеарат, плівкоутворювач «Opadry II White» і воду очищену.

За зовнішнім виглядом Апоквел являє собою овальні таблетки білого або майже білого кольору, вкриті плівковою оболонкою, з розділювальною борозенкою посередині і з написом на обох сторонах таблетки: «AQ» і «8» (для дозування 3,6 мг), «М» (для дозування 5,4 мг) або «L» (для дозування 16 мг).

Термін придатності лікарського препарату при дотриманні умов зберігання - 2 роки з дати виробництва. Невикористані половинки зберігають не більше 3 діб, помістивши у флакон. Забороняється застосовувати Апоквел після закінчення терміну придатності.

Апоквел випускають розфасованим по 20 або 100 таблеток у флакони з щільного поліетилену білого кольору з завинчивающейся поліпропіленовою кришкою, недоступною для відкривання дітьми.

Зберігають препарат у закритій упаковці виробника, в сухому, захищеному від світла місці, окремо від продуктів харчування та кормів, при температурі від 0°С до 25°С в місцях, недоступних для дітей.

Невикористаний лікарський препарат утилізують відповідно до вимог законодавства.

Апоквел відпускають без рецепта ветеринарного лікаря.

II. Фармакологічні властивості
Апоквел відноситься до препаратів групи селективних інгібіторів янус-кінази (JAK).

Оклацитиниба малеат, що входить до складу препарату, в терапевтичній дозі пригнічує функції прозапальних, проаллергических і пруритогенных (зудогенных) цитокінів, залежних від ферментативної активності янус-кінази JAK1 або JAK3, цілеспрямований вплив на які дозволяє інгібувати ключові механізми виникнення свербежу, асоційованого з алергією, і сприяє усуненню симптомів місцевого запалення; на цитокіни, що беруть участь у кровотворенні і залежні від JAK2, істотно не впливає.
При тривалому застосуванні у більш високих дозах оклацитиниб може викликати пригнічення лімфоїдної тканини, інгібувати активацію Т-клітин за допомогою придушення сигналу на рівні рецепторів інтерлейкінів IL-2, що характеризує фармакологічна дія сполук даного класу.

Після перорального введення препарату оклацитиниба малеат швидко всмоктується в шлунково-кишковому тракті (біодоступність складає 89%), надходить у системний кровотік, досягаючи максимальної концентрації в плазмі менше ніж через 1 годину, проникає в більшість органів і тканин, практично не метаболізується, виводиться з організму в незміненій формі, переважно з сечею, період напіввиведення становить 3-4 години.

Апоквел за ступенем впливу на організм відноситься до помірно небезпечних речовин (3 клас небезпеки по ГОСТ 12.1.007) зі слабко вираженими кумулятивними властивостями, в рекомендованій дозі не має мутагенної, канцерогенної, эмбриотоксической і тератогенної активністю.

III. Порядок застосування
Апоквел призначають собакам при дерматиті, асоційоване з алергією (контактний, харчової, паразитарний) в цілях усунення свербежу та зменшення вогнищевих змін шкіри, а також для профілактики рецидивів атопічного дерматиту.

Протипоказанням до застосування Апоквела є індивідуальна непереносимість тваринам його компонентів.
Не допускається застосування препарату собакам, з ознаками імуносупресії, такими як гиперадренокортицизм, а також собак, з прогресуючими злоякісними новоутвореннями.
Не слід застосовувати препарат псів у період в'язки, собак віком 12-місячного віку і/або масою менше 3 кг, а також вагітним і годуючим сукам.

Апоквел застосовують собакам перорально індивідуально з руки, або в суміші з кормом, або примусово вводять в пащу в разовій дозі 0,4-0,6 мг оклацитиниба на 1 кг маси тварини два рази в день, не більше 14 діб.
В якості підтримуючої терапії при атопічному дерматиті - один раз на добу в тій же дозі, але не більше 14 тижнів.

Схема і тривалість курсу застосування препарату залежать від етіології і патогенезу дерматиту, клінічного стану тварини і визначаються лікарем ветеринарним лікарем.
Слід переконатися в тому, що собака повністю проковтнула необхідну дозу препарату. Прийом корму на біодоступність оклацитиниба не впливає.

 

Дозування Апоквела в залежності від маси тварини представлена в таблиці:

Маса собаки, кг Разова доза Апоквела - кількість таблеток на один прийом
Нижнє значення Верхнє значення Дозування — оклацитиниб, мг/табл.
3,6 мг 5,4 мг 16 мг
3,0 4,4 0,5 табл. - -
4,5 5,9 - 0,5 табл. -
6,0 8,9 1 табл. - -
9,0 13,4 - 1 табл. -
13,5 19,9 - - 0,5 табл.
20,0 26,9 - 2 табл. -
27,0 39,9 - - 1 табл.
40,0 54,9 - - 1,5 табл.
55,0 80,0 - - 2 табл.

               
У зв'язку з тим, що оклацитиниб здатний надати імуносупресивну дію і підвищити сприйнятливість до інфекційних і інвазійних захворювань, в період застосування препарату необхідний контроль на предмет розвитку у собаки інфекцій (інвазій), в першу чергу, демодекозу, а також неопластичних захворювань.

При передозуванні Апоквела у тварини можуть спостерігатися такі симптоми: пригнічений стан, блювання, діарея, локальні алопеції, потовщення шкірної складки, утворення струпів і скоринок, міжпальцевих кісти, набряк кінцівок.
Специфічні антидоти відсутні, тварині застосовують симптоматичне лікування.

Особливості дії при першому застосуванні препарату та при його скасування не виявлено.

Забороняється застосовувати Апоквел сукам в період вагітності і лактації, а також цуценятам до 12-місячного віку.

Слід уникати пропусків при введення чергової дози препарату, так як це може призвести до зниження ефективності. У випадку пропуску чергової дози, застосування Апоквела відновлюють у відповідності з цією інструкцією.

Побочные явления и осложнения при кратковременном применении Апоквела могут проявляться угнетенным состоянием, расстройством функции желудочно-кишечного тракта, циститом;
у животных, получающих Апоквел более 16 дней, приблизительно в 1% случаев может наблюдаться повышение аппетита и агрессия, кожные и подкожные новообразования, инфекции кожи, вызванные дрожжевыми грибками, увеличением лимфатических узлов, обострением демодекоза и
онкологических заболеваний.

При совместном применении Апоквела с противомикробными, противовоспалительными и противопаразитарными препаратами фармакологического взаимодействия не выявлено.

Не следует применять Апоквел совместно с иммунодепрессантами и противосудорожными препаратами.

Не рекомендуется проводить вакцинацию в период лечения с использованием Апоквела, а также за 2 недели до и после периода лечения.

Апоквел не предназначен для применения продуктивным животным.

IV. Меры личной профилактики
При работе с Апоквелом следует соблюдать общие правила личной гигиены и техники безопасности, предусмотренные при работе с лекарственными препаратами. Во время работы запрещается курить, пить и принимать пищу, по окончании работы следует тщательно вымыть руки водой с мылом.
При случайном контакте лекарственного препарата с кожей и слизистыми оболочками, их необходимо промыть большим количеством воды.
Пустые флаконы из-под лекарственного препарата запрещается использовать для бытовых целей, они подлежат утилизации с бытовыми отходами.
Людям с гиперчувствительностью к компонентам препарата следует избегать прямого контакта с Апоквелом. В случае проявления аллергических реакций или при случайном попадании препарата в организм человека следует немедленно обратиться в медицинское учреждение (при себе иметь инструкцию по применению препарата и этикетку).

Наименования и адреса производственных площадок производителя лекарственного препарата для ветеринарного применения:
Пфайзер Италия Эс. эр. эл.; Виа дель Коммерчио 25/27 63100 Марино дель Тронто (АП), Италия / Pfizer Italia S.r.L; Via del Commercio 25/27 63100 Marino del Tronto (AP), Italy.

Основні
ВиробникZoetis
Країна виробникСША
Кількість в упаковці100 шт.
Форма випускуТаблетки
  • Ціна: 36 ₴

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner